Opinie o Compensa - odszkodowania i ubezpieczenia

Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.

image

Miejsce w rankingu ogólnym
Ocena ogólna: 3.25

  • image
  • image
  • image
  • image
Zobacz wszystkie rankingi
Adres siedziby:
Aleje Jerozolimskie 162, 02-342 Warszawa
Telefony:
0 801 120 000, 022 501 61 0

Już 66 opinii o Compensa TU S.A.!

Cena ubezpieczenia:
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Jakość obsługi:
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Proces zawarcia umowy:
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Jasność umowy:
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Likwidacja szkody:
  • image
  • image
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy:
  • image
  • image
  • image
Jakość obsługi poszkodowanego:
  • image
  • image
  • image
Uzyskane odszkodowanie:
  • image
  • image
  • image
image
Zobacz ofertę Compensa TU S.A.

ubezpieczenia: komunikacyjne, majątkowe,zdrowotne, prawne, OC firmowe

image
Campter.pl:
Uzyskaj odszkodowanie!

Masz problem z uzyskaniem pełnego odszkodowania? Skonsultuj sprawę

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • Ostrzeżenie przed compensa
opinia Edzia z dnia 2017-08-11 19:07:17
  • Opinia: poszkodowany / OC - kupno/likwidacja
  • Ocena całkowita: 2.1
    • image
    • image
    • image
Cena ubezpieczenia OC:
  • image
  • image
  • image
Jakość obsługi klienta OC:
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Proces zawarcia umowy OC:
  • image
  • image
  • image
  • image
Jasność umowy(OWU)OC:
  • image
Szybkość likwidacji szkody OC:
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy OC:
  • image
Obsługa poszkodowanego OC:
  • image
Uzyskane odszkodowanie OC:
  • image
Zalety

Namawianie klienta na tą firmę

Wady

Problemy z wypłacaniem odszkodowania

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • UCIEKAJCIE Z COMPENSY
opinia Matka Polka z dnia 2017-08-04 20:16:56
  • Opinia: poszkodowany / OC - likwidacja
  • Ocena całkowita: 1
    • image
Szybkość likwidacji szkody OC:
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy OC:
  • image
Obsługa poszkodowanego OC:
  • image
Uzyskane odszkodowanie OC:
  • image
Zalety

BRAK

Wady

Już raz pisałam na ten temat! Wpis nie został upubliczniony!Piszę jeszcze raz! UCIEKAJCIE Z COMPENSY!!!! COMPENSA była ubezpieczycielem sprawcy potrącenia mojego syna! Kierowca cwaniak wyprzedzał autobus i stojące za nim samochody z prędkością (jak ustalili biegli) 80 km/godz. W wyniku potrącenia mój syn (wtedy 24-letni chłopak)doznał bardzo ciężkich obrażeń zagrażających jego życiu. Przez 2 tygodnie był w śpiączce farmakologicznej. Kilka razy lekarze "wyciągali" go ze stanu śmierci klinicznej. Połowa jego ciała to obecnie metal. Lewa ręka skrócona o 5,5 cm, lewa noga o 0,5 cm. Przez 4 lata COMPENSA nie wypłaciła bezwzględnie należnego odszkodowania zasłaniając się oczekiwaniem na prawomocny wyrok w procesie karnym. Zarówno sąd rejonowy jak i apelacyjny orzekli, że winny jest kierowca. Co na to COMPENSA? Wyrok Sądu na który rzekomo tak czekali mają w d... Orzekli, że syn w 80% przyczynił się do wypadku a jego obrażenia wycenili na 15.000,00 zł. Do wypłaty 20% czyli ok. 3.000,00 zł. To się nadaje tylko do programu Pani E. Jaworowicz! I to zrobię kompromitując publicznie te go ubezpieczyciela.

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • zawyżone OC
opinia alinack z dnia 2017-06-28 00:10:16
  • Opinia: poszkodowany / OC - kupno
  • Ocena całkowita: 1
    • image
Cena ubezpieczenia OC:
  • image
Jakość obsługi klienta OC:
  • image
Proces zawarcia umowy OC:
  • image
Jasność umowy(OWU)OC:
  • image
Wady

Ubezpieczenie OC fiata pandy z 2005roku Compensa wyceniła na 2608 zł za rok,czyli ok. trzy razy tyle ile w innych towarzystwach ubezpieczeniowych.Ciekawe,skąd wziął taką wycenę.Na polisie podał nieaktualny adres klienta.Uznał,że klient będzie użytkował samochód za granicą (skąd mu to przyszło do głowy ?).Sumy gwarancyjne w mieniu na 1 mln EUR/zdarzenie !,osobowe na 5 mln EUR/zdarzenie !.Oczywiście klient nie został poinformowany o możliwości odstąpienia od umowy,co jest już chyba normą,a informacje na polisie zostały napisane BARDZO drobnym drukiem (oszczędność tuszu i papieru?).TU Compensa dobrze zarobiło na 85-letnim kliencie!!!A ich agent pozbawiony sumienia będzie nadal naciągał klientów wykorzystując każdą nadarzającą się okazję!!!

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • kwalifikacja szkody
opinia korys z dnia 2017-06-07 19:33:42
  • Opinia: poszkodowany / OC - likwidacja
  • Ocena całkowita: 1.8
    • image
    • image
Szybkość likwidacji szkody OC:
  • image
  • image
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy OC:
  • image
Obsługa poszkodowanego OC:
  • image
  • image
Uzyskane odszkodowanie OC:
  • image
Wady

Firma Compensa różnie kwalifikuje niemal identyczne szkody.Zalanie mieszkania z koniecznością odgrzybienia ściany zalanej kwalifikuje jako szkodę do wypłaty odszkodowania,ale już takie same zalanie ściany tyle,że zastawionej meblami i niezauważone natychmiast przez ubezpieczonego,ale po pewnym czasie firma Compensa kwalifikuje jako szkodę,za którą nie ponosi odpowiedzialności. Takiej firmy nie polecam innym klientom

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • WYUDZACZE KASY I NACIĄGACZE
opinia doktorek z dnia 2017-05-18 13:29:05
  • Opinia: poszkodowany / OC - likwidacja
  • Ocena całkowita: 1
    • image
Szybkość likwidacji szkody OC:
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy OC:
  • image
Obsługa poszkodowanego OC:
  • image
Uzyskane odszkodowanie OC:
  • image
Zalety

BRAK JAKICHKOLWIEK SAME MINUSY!!!! STANOWCZO ODRADZAM I NIE POLECAM TYCH OSZUSTÓW!!!!

Wady

Sytuacja dotyczy zerwanych więzadeł. W 2015 miałem zerwane więzadła w kolanie 15.03.2015 była możliwa wizyta lekarska. Na wizycie została ustalona data operacji na grudzień 2016 rok - MOJA WINA ŻE W POLSCE SĄ TAKIE KOLEJKI. Po wystąpieniu do nich o wypłatę odszkodowania. Najpierw została wysłana karta z leczenia szpitalnego w której jasno było napisane, iż odbyło się leczenie operacyjne i pobyt w szpitalu. Jednakże Compensa poinformowała mnie, iż więzadła w kolanie zerwały się na skutek choroby! ABSURD!!!! Lekarz prowadzący na zapytanie czy zna przypadek, że więzadła zerwały się w kolanie na skutek choroby popukał się w głowę i z sarkazmem powiedział, że cytuję więzadła grypy dostały czy sraczki że się zerwały. Kolejną sprawą jest fakt dosyłania kolejnych stert dokumentów, które są zbędne bo w rzeczywistości w karcie szpitalnej jest jasno i wyraźnie napisane wszystko co jest potrzebne. Jeszcze ciekawszą, rzeczą jest fakt zarządzani numery polisy z 2015 roku kiedy to miało miejsce zerwania więzadeł. Wspomnę jedynie, iż ubezpieczenie było zbiorowe przez uczelnię i ja jako jedna z osób, które były ubezpieczone NIE MAM OBOWIĄZKU POSIADAĆ TAKICH RZECZY JAK NUMER POLISY. Bo ciężko jest sprawdzić po PESELU moje ubezpieczenie. W związku z powyższym uważam, iż powyższe ,,towarzystwo" szuka wyłącznie przyczyn błahych aby tylko nie wypłacić odszkodowania. STANOWCZO ODRADZAM I NIE POLECAM!!!!

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • Compensa Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • Uwaga na Compense
opinia Janusz z dnia 2016-11-08 09:42:12
  • Opinia: poszkodowany / OC - kupno/likwidacja
  • Ocena całkowita: 1
    • image
Cena ubezpieczenia OC:
  • image
Jakość obsługi klienta OC:
  • image
Proces zawarcia umowy OC:
  • image
Jasność umowy(OWU)OC:
  • image
Szybkość likwidacji szkody OC:
  • image
Profesjonalizm rzeczoznawcy OC:
  • image
Obsługa poszkodowanego OC:
  • image
Uzyskane odszkodowanie OC:
  • image
Zalety

Brak!

Wady

Uwaga !!!Compensa to złodzieje ,oszuści 2016-11-08 09:30 wtorek ~Janusz Uwaga na Ubezpueczenia Compensy !!! Zanim kupisz przeczytaj opinie . Z doświadczenia jako kierownik floty wiem ze to jedna z najgorszych ubezpieczalni na pl rynku Miałem zdarzenie prywatnie (Mala szkoda ok 1500 zł komunikacyjna z oc sprawcy ubezpieczona w compensie) Nie wypłacili nic twierdząc ze uszkodzenia na pojeździe nie sa z tego zdarzenia ,żenada . Darowałem sobie i naprawiłem ze swoich $ ponieważ nie mam czasu na sad i pisanie odwołań , Pani która uderzyła w mój bok po podpisaniu oświadczenia wsiadła do swojego auta twierdząc ze ma męża adwokata i ze sie odwoła, i tak sie stało ,( pewnie napisała ze nie jej wina) Teraz jako szef floty mam pod sobą ponad 30 samochodów i znajomych z innych firm którzy robią tak jak ja, mianowicie : szkoda z compensy wstawiamy odrazu do oryginalnego serwisu tam gdzie podliczą najwiecej, Minęły prawie 3 lata a compena wypłacić musiała juz ponad 70 tys zł za szkody na pojazdach :) (dumny):) Ostrzegam wszystkich Benefia Compensa to ta sama ubezpieczalnia . Polecam PZU hestia z nimi nie ma tylu problemów :) Pozdrawiam zarząd compensy i życzę jak najszybszego bankructwa Janusz

Ta opinia to subkiektywna ocena użytkownika serwisu, nie jest zaś opinią Odzyskaj.info

  • znalezionych: 66